szombat január 19 , 2019
Text Size
   
Jegyzetek : 740 Összes letöltés : 94129

AMD Budapest:)

Hírek - Szemezgetés

Na ne, mondhatnám eztet is, de miért is ne.

Geekek elõre!

A mai napon három új, négymagos Opteron szerverprocesszor jelent meg az AMD választékában – ezek az egyutas szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron 1300-as modellek, melyek fejlesztési kódnevéül Budapestet választotta az AMD (állítólag a közelében lévõ Formula 1-es pálya miatt esett a választás a magyar fõváros nevére). Az új termékcsalád a tavalyi év második felében megjelent Barcelona magos Opteronok kínálatát egészíti ki. Az új CPU-k az elsõk közt a gyártó két legnagyobb partnere, a Dell és a HP választékában tûnhetnek fel, a szuperkomputereket fejlesztõ Cray pedig már szállítja is az Opteron 1300-alapú Cray XT4 rendszereit.

A termékcsalád három tagja, az Opteron 1352, 1354 és 1356 rendre 2,1, 2,2 és 2,3 GHz-en ketyeg, és a többi négymagos Opteronhoz hasonlóan magonként 512 kilobájtnyi másodszintû és összesen 2 megabájtnyi, megosztott harmadszintû gyorsítótárral rendelkezik. A többutas szerverekbe szánt Barcelona magos megoldásokhoz képest az egyik legfontosabb elõrelépés, hogy a Budapest processzorok már az elõdnél nagyobb sávszélességet biztosító HyperTransport 3.0 szabvánnyal kommunikálnak a rendszer komponenseivel.

A Budapest kódnevû Opteronok 65 nanométeres gyártástechnológiával készülnek, a chip 45 nanométeres változatát Suzukának hívják majd – ez a széria, ha minden jól megy, valamikor a jövõ év elsõ felében debütálhat, és egyik leglényegesebb újdonsága a DDR3-kompatibilis memóriavezérlõ lesz. A Suzuka ugyanakkor már az új, AM3-as processzorfoglalatba illeszkedik majd, azaz nem lesz foglalatkompatibilis a jelenlegi modellekkel.

forrás: IT.café


Bejelentkezés

Felhasználók

Összes regisztrált tag: : 10324
Utolsó tag: svdori
Ebből online: 0
Ma regisztrált : 0 felhasználó
Héten regisztrált : 0 felhasználó
Hónapban regisztrált : 0 felhasználó

Szavazások

Mi legyen még?