szombat január 19 , 2019
Text Size
   
Jegyzetek : 740 Összes letöltés : 94129

Külföldi pályakezdõkkel frissítene a MOL

Hírek - Szemezgetés

Eredeti elképzelésünk az, hogy külföldön - a többi között Oroszországban és Kazahsz­tánban - végzett pályakezdõ­ket csábítunk a céghez, hogy nálunk hasznosítsák a hazájuk­ban megszerzett olajipari is­mereteiket. Ez azonban nehe­zebbnek bizonyul a vártnál, a kinti piac ugyanis nagyon ko­rán felszívja a frissen vég­zetteket mondja Tóth Róbert, a Mol-csoport tudásmenedzs­ment-vezetõje.

 

- A szeptemberben induló, „growww2007" névre hallgató Friss Diplomás Program kere­tében több csatornán keresztül igyekszünk megtalálni a pálya­kezdõket. Az olaj- és gázipari végzettségû, valamint a geotu­dományokban jártas fiatalokat már az egyetemi évek alatt megkeressük. Külföldi szakmai gyakornoki programokat is ajánlunk, ennek keretében tá­mogatjuk a diákok kinti egye­temi tanulmányait, a végzettek pedig vetésforgó rendszerben ismerkedhetnek meg a Mol kü­lönbözõ egységeivel, hogy az­tán a nemzetközi kitekintést igénylõ munkában hasznosít­hassák tudásukat - teszi hozzá Tóth Róbert.

- A Mol-csoport stratégiájá­nak egyik meghatározó eleme, hogy a FÁK-piacokon jelentõs szereplõvé váljon, ehhez vi­szont elengedhetetlen az otta­ni kapcsolati tõke, a jogszabá­lyi környezet, az adórendszer, a technológiák, a nyelv és a gondolkodásmód ismerete, ami kinntartózkodás nélkül szinte elképzelhetetlen - véli a szakember.


Bejelentkezés

Felhasználók

Összes regisztrált tag: : 10324
Utolsó tag: svdori
Ebből online: 0
Ma regisztrált : 0 felhasználó
Héten regisztrált : 0 felhasználó
Hónapban regisztrált : 0 felhasználó

Szavazások

Mi legyen még?