szombat január 19 , 2019
Text Size
   
Jegyzetek : 740 Összes letöltés : 94129

Szakmai vagy általános nyelvvizsga?

Hírek - Szemezgetés

Az egyetemisták az alapfokú nyelvvizsgát ma már szinte egy kalap alatt emlegetik a középfokúval. Felmerül a kérdés, hogy akkor egyáltalán minek szenvedjünk az izzasztó vizsgabizottság előtt mára jócskán elavult helyzetgyakorlatokkal, kérdőívekkel és szituációs párbeszédekkel?

Az A és B típusú középfok maximum a pontszámainkat emelheti felvételinél, de aztán elrakhatjuk a bizonyítványt a többi kacat közé, soha senki nem fogja kérni, ráadásul a gazdasági főiskolákon és egyetemeken kizárólag szakmai nyelvvizsgával diplomázhatunk, általában két választott nyelvből. A felsőfokú lehet még egy verzió, mellyel kiválthatjuk a szakmait, ugyanannyiba kerül, és ha valaki középfokon beszél egy nyelvet, nagyon hamar eljut a következő fokozatra. A felsőfokú vizsga pedig nem csak gazdasági területen előny az elhelyezkedésnél.

De ami a leglényegesebb, hogy a szakmai nyelvvizsga egyszerűbb. Hát nem szuper? Az üzleti, gazdasági-specifikus nyelvvizsga ismeretanyaga csak a nevében misztikus, sok esetben könnyebben elsajátítható, mint az általános nyelvvizsga kimeríthetetlen és szerteágazó témakörei.

Az országban több tucat helyen megmérettethetjük magunkat „szakmailag” és mára az akkreditált szakmai nyelvvizsgák száma is megszaporodott. Ezek az intézmények ráadásul saját tankönyveket, feladatsorokat dobnak piacra, így nincs más dolgunk, mint bemagolni a típuspéldákat, átnézni a sablonokon alapuló mondatokat. Szavak tanulásával gyakorlatilag büszkén állhatunk a bizottság elé.

Az a diák, aki tudja, hogy gazdasági pályán (pénzügyi, üzleti, idegenforgalmi, vendéglátó ipari) kíván továbbtanulni, nem lesz módja kikerülni a szakmai nyelvtanulást. Ebben az esetben tehát, kedves jövőbeli közgazdászok fölösleges külön-külön két nyelvvizsga fáradságos és költséges megszerzése; érdemes inkább rögtön szaknyelvi nyelvvizsgával próbálkozni az általános nyelv helyett!

Felkészítő tanfolyam október 6-tól (Oeconom, BGF, BME, LCCI, Zöld út és KITEX)

www.bfocus.hu

Alapozó kurzusok október 5-től a Business Focusnál!

www.bfocus.hu

Közel a diploma, sürgősen nyelvvizsgára van szükségem!

www.bfocus.hu


Bejelentkezés

Felhasználók

Összes regisztrált tag: : 10324
Utolsó tag: svdori
Ebből online: 0
Ma regisztrált : 0 felhasználó
Héten regisztrált : 0 felhasználó
Hónapban regisztrált : 0 felhasználó

Szavazások

Mi legyen még?